advertentie

Wethouder Harrie Rietman verricht opening

Nieuwe expositie ‘Looft den Heere’ in het Oude Stadhuis

Nieuwe expositie ‘Looft den Heere’ in het Oude Stadhuis© Historische Vereniging Hasselt (archief)

Op zaterdag 13 april 2024 om 12.00 uur opent wethouder Harrie Rietman een expositie over de christelijke zangvereniging Looft den Heere. De nieuwe tentoonstelling toont het wel en wee van de vereniging sinds zijn oprichting in 1924. De bijzondere tentoonstelling is dagelijks te bezichtigingen, tijdens de openingsuren van het TiP in het Oude Stadhuis te Hasselt.

Christelijke zangvereniging Looft den Heere
De christelijke zangvereniging bestond van 1924 tot 2016. In deze meer dan 90 jarige periode is er een opeenvolging van dirigenten geweest die samen met het koor tot uitstekende muzikale prestaties kwamen. Het bestuur van het koor is zuinig geweest op haar archief, zodat bezoekers nu nog mee kunnen kijken. Marja Montanje heeft het vele materiaal dat bewaard is gebleven geordend en in kaart gebracht. Samen met de andere leden van de werkgroep archivering van de Historische Vereniging Hasselt is er nu een expositie ingericht waarin een deel van het materiaal wordt gepresenteerd. Tijdens de expositie wordt veel fotomateriaal getoond. In de vitrines en via een beeldscherm zijn een selectie van koormuziek, aankondigingen van concerten, krantenknipsels en nog veel meer documenten te zien die een indruk geven van het lange bestaan van dit koor.

Voor de vele oudleden is de expositieruimte een ruimte vol herinneringen.

2024-04-03 12:53:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.