advertentie

Lovende woorden voor lokaal SNSZ-bestuur

Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis: ongekend hoogtepunt tijdens Hemelvaartsweekend

Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis: ongekend hoogtepunt tijdens Hemelvaartsweekend© SNSZ

De organisatie van de Stichting Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis (SNSZ) kan tevreden terugkijken op de editie van 2024. Het lokale stichtingsbestuur, alsmede de bestuursleden van Vereniging De MotorSleepboot en tal van bevlogen vrijwilligers wiste het nautische evenement in Zwartsluis naar een ongekend hoogtepunt op te stuwen, met tal van activiteiten, zowel op het water als op de wal.

Het begin op Hemelvaartsdag was veelbelovend. Om klokslag 12.00 uur gaven burgemeester van Zwartewaterland, Eddy Bilder en de commissaris van de Koning, de heer ir. A.P. (Andries) Heidema, het startsein. De eerste dag was vol activiteiten met duizenden bezoekers, en feestelijk afgesloten op het Zwartewater en Meppelerdiep met de verlichte avondvaart. 

De tweede Sleepbootdag gaf wederom een vol programma met diverse demonstraties, muzikale optredens en prachtige opduwers en sleepboten, afgemeerd aan Havendijk en Handelskade. Zaterdag 11 mei 2024 was dé braderiedag met een grote markt door het centrum van Zwartsluis. Een dweilorkest zorgde voor muzikale klanken en evenals op donderdag en vrijdag was het stralend weer. Het gaf veel vertier en bekijks van jong en oud. 

Met dank aan lokale bedrijven, vrijwilligers, Stichting Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis i.s.m. Vereniging De MotorSleepboot (VDMS). De eerstvolgende Nationale Sleepbootdagen in Zwartsluis zijn over twee jaar.

2024-05-14 11:56:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.