advertentie

Hanzestad Hasselt verwelkomt ruim 500 deelnemers bij start Koningsloop

Koningsloop niet meer weg te denken op Koningsdag in Hasselt

Op zaterdag 27 april 2024 verschenen in het oude stadscentrum van Hasselt zo'n 500 deelnemers aan de start van de Koningsloop. Namens de gemeente Zwartewaterland was wethouder Van der Poel aanwezig voor het startschot en de prijsuitreiking van de 5 en 10 km. De wethouder sprak zijn waardering uit voor de organisatie die op deze wijze al jarenlang een bijdrage levert aan sportieve invulling van Koningsdag,

Heroesrun
Om 10.30 uur klonk het startschot van de Heroesrun (run voor mensen met een beperking). De Heroesrun voor mensen met een beperking blijkt een waardevolle aanvulling in het programma en leverde louter enthousiaste reacties op van publiek en deelnemers. Met ruim 200 kinderen aan de start van de Bambino en Kidsrun blijkt de Koningsloop dan ook een vaste waarde (en invulling) te zijn geworden voor de jeugd op Koningsdag.

Het parcours was zaterdag - luisterend naar de feedback van deelnemers en publiek aangepast. Ook het nieuwe parcoursrecord per afstand is aangescherpt. Dat belooft wat voor de editie van volgend jaar. Langs deze weg spreekt Trainingsgroep Het Zwartewater en Oranjevereniging Hasselt haar dank uit aan de ruim 60 vrijwilligers, de vele evenement- en vaste sponsor van trainingsgroep het zwartewater, het enthousiaste publiek en de aanwonenden.

Winnaars per categorie, zijn terug te vinden op www.uitslagen.nl

2024-04-29 10:29:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.