Zorgboerderij viert het twintigjarig bestaan

Jarige Pieperhoeve opent nieuwe Dierenbeleeftuin

Jarige Pieperhoeve opent nieuwe Dierenbeleeftuin© De Pieperhoeve

Burgemeester Bilder opende woensdag 12 juni 2024 de nieuwe dierenbeleeftuin van De Pieperhoeve. Daarmee heeft de zorgboerderij een voorziening waarnaar het zo lang heeft uitgekeken. En dat nog wel op de eigen verjaardag. De Pieperhoeve bestaat precies twintig jaar en vierde dat met collega’s, zorgvragers, ouders, sponsoren en andere relaties.

“De Pieperhoeve is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Geweldig dat zoveel mensen deze tuin mogelijk hebben gemaakt”, zei de burgemeester voordat hij de dierenbeleeftuin mocht openen. Daarbij kwam nu eens geen lintje aan te pas. Bilder hoefde alleen maar een hek open te zetten. “Daar komen vast leeuwen uit…”, grapte iemand, maar de aanwezigen zagen een stel prachtige schapen naar buiten wandelen.

Ook een kunstwerk
Verder zijn er onder meer konijnen en varkens waarvan zorgvragers en bezoekers van De Pieperhoeve vanaf nu kunnen genieten. Er is meer nieuws op het erf van de familie Van Dalfsen. Tijdens de bijeenkomst konden aanwezigen ook een nieuw kunstwerk bekijken. “We wilden het onthullen, maar het is een presentatie geworden”, glimlacht Rita van Dalfsen.

De vorm maakte inpakken van het kunstwerk niet mogelijk. Dat is een boom waaraan 41 creatieve bladeren hangen. “Die zijn gemaakt door onze zorgvragers. Dat zijn er op dit moment 41. De boom staat voor de groei en bloei die De Pieperhoeve de afgelopen jaren mocht doormaken. Er is veel gebeurd sinds we de eerste client bij onze ouders aan de keukentafel mochten ontvangen. Wij zijn dankbaar voor alle verbindingen die hier zijn ontstaan”, zegt Rita.

Dankbaar voor de steun
Samen met zussen Nelleke en Ingrid is ze ook dankbaar voor alle steun bij de realisatie van de dierenbeleeftuin. “We zijn heel bij met alle bijdrages van het bedrijfsleven uit de regio. Toch was dit een project van de lange adem. We hebben zelf veel werk verricht, omdat er weinig vakmensen beschikbaar waren. Dankzij ons prachtige team en de zorgvragers is het resultaat prachtig geworden”, zegt Ingrid.

Prachtige plek
Zij noemde nog één reden voor dankbaarheid. “Bij ons tienjarig jubileum waren onze ouders nog aanwezig. Toen zeiden we al dat we blij waren dat zij in de jaren zestig op deze plek zijn gaan wonen. Dat geldt nog steeds. Dit blijft een prachtige plek”, aldus Ingrid. Zij bedankte Claudi Groothuis en Jan Doornwaard voor alle steun van de Stichting Vrienden van de Pieperhoeve. Het duo nam onlangs afscheid als bestuurslid. Geke Beens en Klaas van Olst zijn de nieuwe gezichten van het bestuur.

Wie een kijkje wil nemen in de dierenbeleeftuin is van harte welkom. Dat kan op donderdagen en vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur. Dan is De Pieperhoeve open voor koffie- en theedrinkers. Bedoeling is om de openingstijden op korte termijn uit te breiden. Ook is het nu mogelijk om online over het erf te lopen. Jan Mateboer heeft een 360 graden rondleiding op de website www.pieperhoeve.nl gerealiseerd.

2024-06-13 14:58:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.