Zwartewaterland steunt werk van Clini Clowns

Inzameling textiel voor CliniClowns op 17 juni 2024

Inwoners van Zwartewaterland kunnen op maandag 17 juni 2024 weer textiel aan de straat zetten. Ze steunen daarmee het werk van de Clini Clowns. Deze week valt er voor de actie een sticker op de deurmat die op een afvalzak of vuilniszak kan worden geplakt.

Inwoners kunnen de afvalzakken vullen met nieuwe of gebruikte kledingstukken. Ook tassen, hoeden, petten, schoenen, knuffels, riemen, gordijnen, beddengoed, handdoeken, sokken en poetsdoeken zijn welkom. De ingezamelde kleren zijn niet bruikbaar als er vlekken opzitten zoals verf- of olievlekken. Gaten of ontbrekende onderdelen zijn geen probleem. Vloerbedekking (matten en tapijt), kussens, dekbedden, speelgoed en breigaren horen niet in de afvalzakken thuis. Deze materialen moeten bij het grofvuil. Het is van belang om de ingezamelde kleding schoon en droog te houden.

CliniClowns
CliniClowns bezorgen zieke kinderen een zorgeloos moment en zorgen dat mensen met dementie of een beperking zich gezien en begrepen voelen. Dat doen ze in Nederland al meer dan 25 jaar.

2024-06-12 12:06:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.