advertentie

SC Genemuiden - HZVV 3-2 (2-1)

Gebroeders Eenkhoorn met drie treffers op dreef tegen HZVV

Een familie onderonsje. Dat werd de wedstrijd die Sportclub Genemuiden zaterdag 13 mei 2023 speelde tegen HZVV. De broertjes Sijmon en Martijn Eenkhoorn namen in ieder geval de gehele doelpuntenproductie voor hun rekening en zorgden ervoor dat de thuisclub met een 3-2 overwinning van het veld stapten. In aanloop naar de bekerfinale van aanstaande woensdag is deze overwinning een mooie opsteker. In een wedstrijd die niet altijd even goed was maar wel een bevredigend resultaat opleverde. Tegenstander HZVV knokte voor wat het waard was, maar verloor de slag. Het bungelt aan een zijden draadje en alleen een wonder kan het team uit Hoogeveen nog redden van directe degradatie.

Tegenstander HZVV begon goed aan de wedstrijd. Was vanaf het eerste fluitsignaal gedreven en zou zich niet zonder slag of stoot naar de slachtbank laten lijden. Sportclub Genemuiden had het daar in het begin moeilijk mee en het kreeg moeilijk grip op de voorwaartse druk die HZVV op het veld neerlegde. Een gegeven strafschop, benut door Alex Zomer zorgde er zelfs voor dat de gasten op een 0-1 voorsprong kwamen.

Deze vroege achterstand bracht Sportclub Genemuiden allerminst van slag. Het had het tegendoelpunt schijnbaar nodig om er een schepje bovenop te doen. De weg naar voren, op zoek naar de gelijkmaker en een eventuele voorsprong werd ingezet. Dit resulteerde in de 24e minuut in de gelijkmaker. Het was Bart Jan Brouwer die de bal bij Martijn Eenkhoorn bracht, die samen met grote broer Sijmon een één tweetje aanging en op fraaie wijze de 1-1 binnen schoot.

Nog geen klein kwartiertje later was het opnieuw raak. Daar waar de eerste treffer al een fraaie was, was dit doelpunt misschien nog wel mooier. Eén snelle ingooi van Arend van de Wetering bracht de bal bij de vrijstaande Rens van Benthem die de HZVV-verdediging uitspeelde. Hij bezorgde de bal bij de inkomende Sijmon Eenkhoorn, die vervolgens met de buitenkant van zijn schoen de bal tussen doelman Damyan van Goor en de rechterdoelpaal binnen schoot.

De achterstand noopte HZVV ertoe om in de tweede helft een tandje bij te zetten, maar dit zou onvoldoende blijken. Het bleef het proberen en het kreeg hier ook de kans toe. Sportclub Genemuiden liet zich bij tijd en wijle wel erg ver terug zakken en maakte het zichzelf hierdoor onnodig moeilijk. Sluitpost Hidde Streutker moest dan ook een aantal keren ingrijpen.

De 3-1 kwam dan ook op een goed moment. Het was Sijmon Eenkhoorn die zijn tweede treffer van de middag voor zijn rekening nam. Een lange bal van doelman Hidde Streutker werd prima opgepikt door Rens van Benthem. Bijna struikelend zette hij de weg naar voren in, gaf de voorzet vanaf links aan de inkomende Sijmon Eenkhoorn die vervolgens met zijn hoofd de bal binnen kopte.

De wedstrijd leek gespeeld, maar met nog 40 minuten speeltijd was niets onmogelijk. HZVV ging in ieder geval niet bij de pakken neer zitten. Het rechte zijn rug en de treffer van Tim Mulder die voor de aansluiting zorgde was dan ook niet geheel onterecht. Het zou niet voldoende zijn, in het verdere verloop van de wedstrijd zou er niet meer gescoord worden. (www.sc-genemuiden.nl | Helmich Lubberts)

2023-05-15 09:31:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.