advertentie

Tentoonstelling is de komende maanden te zien in regio

Fototentoonstelling ‘Zelfmoord? Praat erover!’ op de markt in Hasselt

Fototentoonstelling ‘Zelfmoord? Praat erover!’ op de markt in Hasselt© GGD IJsselland

Praten over (gedachten aan) zelfdoding is vaak moeilijk. Sinds september 2022 reist GGD IJsselland met een reizende fototentoonstelling door de regio. Met deze roadtrip wil de GGD samen met de gemeenten en netwerkpartners het taboe op zelfdoding doorbreken en mensen aansporen om te vragen naar gedachten aan zelfdoding. Komende donderdagmiddag staat de fototentoonstelling op de markt in Hasselt.

In gesprek op de markt in Hasselt
Op donderdag 21 september 2023 staat de reizende fototentoonstelling ‘Zelfmoord? Praat erover! op de weekmarkt in Hasselt. De fototentoonstelling is daar van 13:00-17:00u te bekijken aan de Doctor H.A.W. van de Vechtlaan. Er is dan ook gelegenheid om je verhaal te delen. Wethouder Jan van der Poel vindt het van grote waarde dat de roadtrip naar Zwartewaterland komt: “We nodigen inwoners, organisaties, verenigingen en andere belangstellenden uit om op komende donderdag een bezoek te brengen aan de fototentoonstelling op de markt in Hasselt. Doordat we als gemeente steeds meer aandacht besteden aan suïcidepreventie, hopen we het taboe om over zelfdoding te praten verder te doorbreken.”

En verder in Zwartewaterland en Steenwijkerland
De fototentoonstelling is niet alleen op de markt in Hasselt te zien, maar reist in september en oktober ook langs verschillende bibliotheken. Eerder deze maand openden wethouder Jan van der Poel en Louwra van Leest (directeur-bestuurder van de Bibliotheek Zwartewaterland) de fototentoonstelling in de bibliotheek in Hasselt. De fototentoonstelling is de komende maanden op de volgende momenten te zien:

Bibliotheek Hasselt: 8 september – 22 september
De markt in Hasselt: 21 september
Bibliotheek Zwartsluis: 22 september – 10 oktober
Bibliotheek Steenwijk: 10 oktober – 20 oktober
De markt in Steenwijk: 21 oktober
Bibliotheek Genemuiden: 22 oktober – 3 november
 
Reizende fototentoonstelling
Iedere foto, iedere serie, ieder mens heeft een verhaal. Met deze tentoonstelling nodigt de GGD je uit om naar deze verhalen te vragen én om het jouwe te delen. Met iemand die je dierbaar is, met je buurman of buurvrouw, je collega, een leerkracht en/of een professional. Op www.ggdijsselland.nl/roadtrip vind je meer informatie over de tentoonstelling. Denk je aan zelfdoding of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfdoding helpt en kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

2023-09-19 14:50:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.