advertentie

Kees van der Klocht: 'Nu de vergunningen nog rond zien te krijgen'

Eerste vrijwilligers voor Hassailt zijn ingepland


Aan de oproep van het bestuur van Hassailt voor vrijwilligers werd afgelopen dinsdag gelukkig gehoor gegeven. De organisatie meldde eerder nog gebrek aan vrijwilligers te hebben, maar inmiddels zijn de eerste helpers ingepland. Nu nog de medewerking van de gemeente om de noodzakelijke vergunningen rond te krijgen, dan pas kan er met zekerheid gesproken worden over Hassailt 2023.

Het gaat de organisatie niet ‘voor de wind’ meldde Kees van der Klocht afgelopen dinsdagavond in sporthal Anna van der Breggen. Na de teleurstelling, dat de schepen van LVBHB (Vereniging Het Historisch Bedrijfsvaartuig) niet in grote getale naar Hassailt zouden komen voor hun jaarlijkse Erfgoedmanifestatie, maar dat de meeste naar Tilburg varen, had de voorzitter nog meer zorgen te melden, om dit prachtige evenement door te kunnen laten gaan.

Ook de vergunningen - en de daaraan gerelateerde ‘stikstof-problematiek’ - gooien nog steeds ‘zand in de raderen’.

Van der Klocht: "We hebben de vergunningsaanvraag gedaan bij de gemeente, maar na een lange radiostilte horen we nu in één keer dat de door ons voorgestelde parkeerlocatie niet wenselijk is. Maar ik ga er vanuit dat ook het ambtelijke apparaat van de gemeente positief met ons gaat meedenken. De belangen voor Hasselt zijn groot, maar de beperkingen door de vele Natura 2000 gebieden misschien wel groter. Dus moeten we denken in mogelijkheden en zeker niet in onmogelijkheden. Anders gaat de stekker eruit, maar daarvoor zijn we eigenlijk al te ver. Dat zou een gemiste kans zijn."

Dat inwoners en betrokkenen van de Hanzestad ook zin in dit evenement hebben, bleek wel. Een mooi aantal enthousiastelingen waren nieuwsgierig naar de laatste stand van zaken en gaven zich spontaan op om medewerking te verlenen aan het evenement. Daar was het bestuur erg blij mee en de aanwezigen werden meteen ingepland voor de meest uiteenlopende werkzaamheden. Het is goed om te zien dat Hassailt weer leeft onder de bevolking, aldus Van der Klocht. Als we met meer vrijwilligers zijn, hoeven we gezamenlijk minder inspanning te leveren en kunnen we ook zelf genieten van de mooie schepen en activiteiten in het centrum en langs de oevers van Hasselt. De oproep voor meer vrijwilligers blijft in die context dan ook nog staan.

Het bestuur had vanzelfsprekend ook positief nieuws. Inmiddels heeft een enthousiaste vereniging met platbodems toegezegd dat ze het geweldig vinden om in Hasselt te gaan liggen. En ook de zalmschouwers zijn weer aanwezig”, meldt Kees van der Klocht. Ook zijn andere schippers enthousiast om met hun schepen aan te meren in Hasselt. Dus een wat andere en kleinschaliger bezetting, maar daarom niet minder gezellig. Het gaat om de reuring in en om het water in een sfeervolle, gemoedelijke en gastvrije omgeving.” geeft de organisatie aan die rekent op een mooi evenement met leuke activiteiten tijdens Hassailt op 27, 28 , 29 en 30 juli 2023.

Eventuele suggesties voor Hassailt, aanmelden van vrijwilligers en medewerking in de meest brede zin van het woord is natuurlijk wenselijk. Een ieder die meer wil weten of iets te bieden heeft, mag contact opnemen met voorzitter@hassailt.nl

2023-05-15 10:03:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.