advertentie

Thema 'Het onzichtbare zichtbaar maken!'

Eerste Open Bedrijvendag Zwartsluis (OBZ) op 8 juni 2024

Het onzichtbare zichtbaar maken. Dat is het idee achter de eerste Open Bedrijvendag Zwartsluis (OBZ), die op zaterdag 8 juni plaatsvindt. Sluziger bedrijven presenteren zich dan aan inwoners, werkzoekenden en andere geïnteresseerden. “We willen laten zien dat Zwartsluis veel méér te bieden heeft dan veel mensen denken”, aldus de organisatie. Deze is in handen van Ondernemerskring Zwartsluis, waar ruim 40 Sluziger bedrijven bij zijn aangesloten. Maar ook niet-leden kunnen deelnemen aan de OBZ. Bedrijven kunnen zich tot uiterlijk 31 maart 2024 opgeven.

“Zo ontstaat een heel divers aanbod van prachtige bedrijven in ons dorp”, vertelt voorzitter Harmen Sikkema. “Bedrijven waar je normaal niet snel naar binnen loopt, zoals je dat bij een slager of bakker doet.”

Open Bedrijvendag Zwartsluis is het resultaat van een lang gekoesterde wens binnen de lokale ondernemersgemeenschap. Hans Winter speelde een belangrijke rol in het vormgeven van dit idee. Geïnspireerd door zijn omgeving werkte hij samen met zijn team van Active Creations de hoofdlijnen uit tot een concreet concept. Dit werd vervolgens voorgelegd aan de Ondernemerskring, waar het enthousiast werd ontvangen.

Unieke bedrijvigheid
Samen willen ze laten zien dat je niet ver hoeft te reizen om unieke bedrijvigheid te ontdekken en onderscheidende producten & diensten te vinden. “Zwartsluis staat natuurlijk bekend als een écht watersportdorp”, aldus Sikkema. “Dat zie je ook duidelijk terug in het aantal water gerelateerde bedrijven dat hier is gevestigd. Maar Zwartsluis is zo veel méér dan alleen water. Zo zullen veel mensen niet weten dat hier dagelijks meer dan 2 miljoen cakes en koekjes gebakken worden. Of dat vanuit Zwartsluis de energievoorziening bewaakt wordt van een groot aantal ziekenhuizen in Nederland. Dat soort bedrijvigheid maken we nu zichtbaar.”

Zelf je route uitstippelen
Geïnteresseerden kunnen op 8 juni 2024 zelf hun route uitstippelen langs de bedrijven, die straks te vinden zijn op www.obzwartsluis.nl Iedere deelnemer presenteert zijn onderneming, onder meer met demonstraties, doe-activiteiten en rondleidingen. Ook zet de Ondernemerskring een leuke puzzeltocht uit, waarover bij de bedrijven meer informatie te vinden is.

“We hopen natuurlijk dat er veel inwoners van Zwartsluis en omgeving afkomen op de OBZ”, vertelt Sikkema. “Maar ook voor familie en vrienden van medewerkers van de deelnemende bedrijven is het een uitgelezen kans voor een kijkje achter de schermen. Verder is de OBZ ook echt bedoeld voor mensen die (latent) een nieuwe baan zoeken. Zij kunnen laagdrempelig de sfeer komen proeven, bij hun misschien wel toekomstige werkgever.”

Bekijk het programma
Open Bedrijvendag Zwartsluis vindt plaats op zaterdag 8 juni 2024, van 10.00 tot 16.00 uur. De eerste bedrijven hebben zich al aangemeld. Op www.obzwartsluis.nl komt binnenkort een plattegrond, met daarop alle deelnemende bedrijven en hun activiteiten. Ondernemers die ook willen deelnemen, kunnen contact opnemen via info@obzwartsluis.nl

2024-01-27 13:22:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.