´Dit smaakt echt naar meer!´

Eerste Open Bedrijvendag Zwartsluis ‘boven verwachting’

Eerste Open Bedrijvendag Zwartsluis ‘boven verwachting’© Open Bedrijvendag Zwartsluis (OBZ)

Open Bedrijvendag Zwartsluis (OBZ) bracht zaterdag 8 juni 2024 vele bezoekers op de been. Deze eerste editie is ‘boven verwachting’ verlopen, laat de organisatie weten. “Het is lastig om een exact bezoekersaantal te geven, omdat er 30 bedrijven meededen. Maar als we de berichten van onze deelnemers horen, kunnen we sowieso wel spreken van duizenden bezoekers. Het was echt een prachtige dag.”

Het thema van OBZ was ‘het onzichtbare zichtbaar maken’. En dat was ook wat de bedrijven regelmatig terugkregen van bezoekers. “We hoorden van veel mensen dat ze vaak langs een bepaald bedrijf reden en zich afvroegen wat daarbinnen dan te doen was”, aldus de organisatie. “Dat konden ze afgelopen zaterdag eindelijk met eigen ogen bekijken.”

Jong en oud
De dertig deelnemende bedrijven openden niet alleen hun deuren voor een blik achter de schermen, ze hadden ook flink wat activiteiten voorbereid. “Van demonstraties, spellen, puzzeltochten tot leuke doe-activiteiten; er was veel te doen”, vertelt de organisatie. “EBS reed met ‘hop-on-hop-off’-bussen, om bezoekers rond te brengen. Daarnaast zorgden Sluuspoort, Interboat en Varen in de Wieden voor vervoer over het water, tussen verschillende locaties.”

Ook bijzonder, zo vindt de organisatie, was dat zowel jong als oud op OBZ afkwam. “Mensen die gewoon eens een kijkje bij een bedrijf wilden nemen, familie en vrienden van medewerkers of bezoekers die de sfeer wilden proeven bij hun misschien wel toekomstige werkgever. Er was een grote diversiteit aan mensen.”

Vervolg
Als het aan de organisatie ligt - die in handen was van de Ondernemerskring Zwartsluis en Active Creations - komt er zeker een vervolg op deze eerste editie. “We gaan natuurlijk nog evalueren, maar we hopen hier een mooi tweejaarlijks evenement van te kunnen maken. Dit smaakt echt naar meer.”

2024-06-10 14:18:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.