advertentie

FC Meppel - DESZ 0-2 (0-2)

DESZ haalt drie punten op met inhaalwedstrijd FC Meppel

Op zaterdag 17 februari 2024 stond voor DESZ de inhaalwedstrijd tegen FC Meppel op de wedstrijdkalender. Na de winterstop heeft DESZ nog geen zege weten te behalen. Ondanks meerdere tegenslagen, zoals blessures en de recente rode kaart voor keeper De Lange, toont het team onder leiding van Kaagman vastberadenheid. DESZ ziet deze wedstrijd als een kans om de eerste overwinning na de winterstop binnen te halen en is vastberaden om ondanks de uitdagingen met een positief resultaat van het veld te stappen.

Het fluitsignaal luidde om 14.30 uur op Sportpark Ezinge. De eerste helft kenmerkte zich door aanzienlijk balbezit voor de Meppelers, die met enig gevaar de aanval zochten. De Meppelers wisten zich enkele keren in veelbelovende scoringsposities te manoeuvreren, waaruit een doelpunt voortkwam dat werd afgekeurd wegens buitenspel. Desondanks lieten de Sluzigers zich niet ontmoedigen en creëerden diverse kansen, waaronder een gevaarlijke inzet van Danny Moorman die knap werd gepareerd door de doelman. Even later werd Moorman binnen de zestien neergehaald, wat resulteerde in een strafschop voor DESZ. Met koele vastberadenheid schoot Moorman de bal feilloos binnen, waarmee de gasten op een 0-1 voorsprong kwamen. Kort daarop lanceerde Karlo Naberman Bram Makkink in een omschakelmoment, waarbij Makkink met enige moeite de bal in het net wist te werken, waardoor de score zich uitbreidde naar 0-2.

Na de rust betrad DESZ het veld met de vastberadenheid om de punten mee te nemen naar Zwartsluis. FC Meppel liet echter zien sterker uit de kleedkamer te komen en drong DESZ terug. Desondanks slaagde Meppel er niet in grote kansen te creëren tegen de solide verdediging van DESZ. De debuterende doelman Lex Feenstra, die de plaats innam van De Lange, plukte enkele voorzetten gemakkelijk uit de lucht en hield een krachtig schot buiten de palen met goede reflexen. DESZ probeerde met opportunistisch spel via de lange bal gevaar te stichten, wat resulteerde in enkele aanvallen, echter zonder serieuze doelkansen. Een schot van Arjan Krabbe werd nog knap gepareerd door de doelman van Meppel. DESZ hield met betrekkelijk gemak stand in de tweede helft, waar het slotoffensief van de Meppelers uitbleef.

De Sluzigers trokken uiteindelijk aan het langste eind, waardoor de verdiende drie punten mee terug gingen naar Zwartsluis. Deze overwinning zorgde voor een golf van euforie onder de spelers, aangezien het de eerste zege betrof sinds de winterstop. De overwinning heeft het team niet alleen drie belangrijke punten opgeleverd, maar ook het geloof in eigen kunnen versterkt voor de komende wedstrijden. Met de blik vooruit kijkt DESZ 1 naar het duel op 2 maart, ditmaal op bezoek bij DVC Dedemsvaart.

2024-02-19 08:52:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.