advertentie

Een openhartig en intiem inkijkje in het leven van een boerenfamilie uit Tjerkwerd

Documentaire ‘Vogels kun je niet melken’ in de Veldschuur

De documentaire ‘Vogels kun je niet melken’ is dinsdagavond 23 april 2024 te zien in de Veldschuur. Twee 'iconen' van het Nederlandse landschap staan centraal in de documentaire van Barbara Makkinga: de grutto en de melkveehouder. De documentaire is een openhartig en intiem inkijkje in het leven van een boerenfamilie die lastige keuzes moet maken.

Boer Bote de Boer uit Tjerkwerd Súdwest-Fryslân kijkt reikhalzend uit naar de komst van de grutto. In heel Friesland laat deze weidevogel zich nauwelijks nog zien, maar bij hem blijft hij komen, in groten getale zelfs. Ook dit jaar is alles gereed voor zijn komst. Het grondwater staat hoog, de plasdrassen zijn aangelegd. En het ouderwetse weidegras zit bomvol kruiden en insecten, precies zoals de grutto’s het graag hebben. Astrid, Bote’s vrouw, gunt haar man zijn vogels. Als ze met zijn tweeën waren, mocht hij van haar zijn gang gaan. Maar ze zijn niet met zijn tweeën, ze hebben vijf kinderen. De oudste zonen willen de boerderij graag in de toekomst overnemen. Maar dan moet er nog wel steeds een boerderij om over te nemen zijn.

 Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang om 20.00 uur. Entreekosten zijn 10,00 p.p., inclusief kop koffie/thee en koek en (online) aanmelden via www.veldschuur.net

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door de Agrarische Natuurvereniging Horst en Maten, Weidevogelvereniging Staphorsterveld en Stichting Vrienden van de Oldematen.

2024-04-12 09:58:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.