Sluzigers blijven tegen Sc Rouveen steken op 0-0

DESZ wacht zaterdag alles of niets wedstrijd tegen FC Meppel

De wedstrijd tegen Sc Rouveen is zaterdag 18 mei 2024 voor DESZ teleurstellend geëindigd in een 0-0. Door het gelijke spel is DESZ nog steeds niet zeker van handhaving in de derde klasse. Het blijft daardoor tot aan de laatste speeldag spannend of de Sluzigers zich weten te handhaven. Zaterdag 25 mei 2024 is de laatste wedstrijd thuis tegen koploper FC Meppel. Voor DESZ is er alles aan gelegen om FC Meppel van het kampioenschap af te houden om zo zelf handhaving in de Zaterdag 3e klasse D veilig te stellen.

De eerste helft begint waar Rouveen het balbezit op zich neemt. Al vroeg in de wedstrijd komt DESZ met de eerste kans, maar Sven Eilander is net niet op tijd bij de voorzet van Ingmar Lassche. Na 15 minuten komt Rouveen met hun eerste poging, maar deze ziet keeper De Lange over zijn doel vliegen. Naarmate de eerste helft vordert blijft Rouveen de ploeg aan de bal, maar weet DESZ de tegenstander goed van het doel af te houden. Totdat er achterin een fout wordt gemaakt en de spits van Rouveen tot een schietkans komt, deze poging wordt echter door een goede reflex gekeerd door De Lange. Aan het eind van de tweede helft komt DESZ er nog twee keer uit maar wordt de uitploeg tot tweemaal teruggefloten door de grensrechter wat leidt tot boze blikken van de meegereisde Sluzigers. We gaan rusten met een
0-0 stand waar DESZ niet ontevreden over mag zijn.

De tweede helft begint en DESZ komt sterker uit de kleedkamer waar Arjan Krabbe al snel een schot kan lossen. Het schot mist kracht en is makkelijk te pakken voor de keeper. Dan rond de 65e minuut schiet de keeper onder druk een bal over de zijlijn waarbij een supporter hard wordt geraakt en het spel even stil wordt gelegd. De trainer en de mannen van DESZ hebben een moment om tot rust te komen en elkaar te motiveren om zo door te gaan.

Het spel wordt hervat en gaat op en neer met wat kleine kansjes aan beide kanten. Totdat in de 71e minuut Rouveen erdoor is, maar Van der Linde een schot weet te voorkomen. Tijd om te wisselen; Marsman gaat eraf voor Meijerink die gelijk veel energie in het elftal brengt.

Even later krijgt DESZ een vrije trap recht voor het doel. Een mooie plek voor Van der Linde die het dus ook in één keer probeert met een goed schot maar de keeper weet de bal, zij het met moeite, uit de hoek te halen. Er is nog 10 minuten te spelen en er komt steeds meer ruimte voor beide ploegen, maar de vraag is of er nog een winnaar komt. Lassche is er een keer door maar de keeper is net eerder bij de bal. Rouveen komt nog een paar keer gevaarlijk voor de goal maar de samenwerking achterin tussen verdediging en keeper staat goed bij DESZ. Er wordt echt gestreden. De extra tijd is inmiddels bezig als Eilander het nog een keer probeert van randje 16, maar niet kan herhalen wat hem vorige week tegen Elim wel lukte, het schot gaat hoog over.

Dit was tevens de laatste kans, want de scheidsrechter fluit af. De wedstrijd eindigt in 0-0 gelijkspel.

2024-05-21 08:21:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.