advertentie

Hoofdsponsor Interfloor Zwartsluis al 25 jaar nauw betrokken bij zeilwedstrijd

Deelnemers aan Mattenschippersrace leggen 'Rondje Zwartsluis' af

Op zaterdag 27 april 2024 zal Blokzijl een belangrijke gebeurtenis vieren in haar rijke maritieme erfgoed met de 25e editie van de befaamde Mattenschippersrace. Dit jaarlijkse evenement, dat zowel zeilers uit het hele land als enthousiaste toeschouwers aantrekt, staat bekend om zijn levendige sfeer en traditionele zeilrace, ook wel bekend als de ´kleintje Strontrace´. De deelnemers aan de Mattenschippersrace leggen het 'Rondje Zwartsluis' af, een uitdagend parcours dat vanuit Blokzijl leidt over het Giethoornse Meer, Jonen en de Beulakerwijde naar Zwartsluis.

Daar voeren ze een speciale opdracht uit die altijd gerelateerd is aan de oorsprong van de race: het vervaardigen van matten. Na deze opdracht keren de deelnemers terug naar Blokzijl, waarbij het parcours een afstand van bijna 40 kilometer beslaat, afhankelijk van de windrichting.

De Mattenschippersrace, een viering van vaardigheid en traditie op het water, biedt een gevarieerde ervaring voor deelnemers met verschillende categorieën, waaronder de lichte en zware klasse, IFKS-klasse en zeilpunters. De race, die teruggaat tot een rijke traditie, belooft een dag vol opwinding en gezelligheid in de haven van Blokzijl. Terwijl zeilers hun vaardigheden demonstreren op het water, kunnen bezoekers genieten van de historische haven, gevuld met sfeervolle terrassen. Als hoogtepunt zal de finish van de Mattenschippersrace worden opgeluisterd door de muziek van de Flatt Mountain Bluegrassband, die een feestelijke en muzikale ervaring zal bieden voor alle aanwezigen.

Mattenschipper voorvader Lens Nekeman
Een van de prominente families in de mattenschipperij was die van een voorvader van Lens Nekeman, de directeur van hoofdsponsor Interfloor in Zwartsluis. Als sponsor van het eerste uur heeft Lens Nekeman al 25 jaar bijgedragen aan het voortbestaan van deze unieke zeilwedstrijd.

Voor meer informatie via: www.mattenschippersrace.nl

2024-04-11 14:32:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.