advertentie

Burgemeester Bilder onthult coronaherdenkingsbanken in drie kernen

'Coronaherdenkingsbanken zijn een plek van troost en hoop'

'Coronaherdenkingsbanken zijn een plek van troost en hoop'© SamDV.NL

Op 27 februari 2020 kreeg Nederland te maken met de eerste coronabesmetting. Ook in de gemeente Zwartewaterland heeft de pandemie diepe sporen achtergelaten. Onze gemeenschap werd bovengemiddeld hard geraakt door het virus. Onder andere door een hoog aantal sterfgevallen. Maar ook door leed bij kwetsbare groepen, ondernemers en mensen in vitale beroepen die tijdens de coronacrisis in de frontlinie hebben gewerkt. Om iedereen een plek te geven om stil te staan bij de gevolgen van de coronapandemie, deed het college van burgemeester en wethouders een oproep om mee te denken over een coronamonument. Op basis van de ontvangen reacties is daarna de keuze gemaakt voor een herdenkingsbank. Op dinsdagavond 19 september 2023 zijn in elke kern een eigen stenen herdenkingsbank met inscriptie onthuld. Klik hier voor een impressie op YouTube.

Bilder: 'Met de onthulling van een coronamonument willen we onze gemeenschap daarom een plek van troost en hoop bieden. Inwoners kunnen hier herinneringen ophalen, troost vinden of in gesprek gaan met anderen over de soms zware periodes tijdens de coronapandemie.'

In Genemuiden staat de coronaherdenkingsbank op de locatie van het voormalige oorlogsmonument in het plantsoen. In Hasselt aan de Van Nahuysweg, en de bank in Zwartsluis staat aan de kop van de Havendijk. Na afloop was er in elke kern een informeel samenzijn bij de Sluuspoort Zwartsluis, ’t Olde Staduus in Genemuiden en het Oude Stadhuis in Hasselt. 

2023-09-19 21:35:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.