advertentie

Gemeenteraadsvergadering op donderdag 18 april 2024

BGZ maakte dankbaar gebruik van het vragenhalfuur

Tijdens het vragenhalfuur aan het begin van de gemeenteraadsvergadering krijgen raadsleden de kans om vragen op het college af te vuren. BGZ maakte daar donderdag 18 april 2024 dankbaar gebruik van door met een heel lijstje vragen op de proppen te komen. De belangrijkste punten waren de botenhelling in Zwartsluis, de valtegels in speeltuinen en de contractonderhandelingen met de pont.

In totaal had BGZ zeven vragen opgesteld over verschillende op de achtergrond sluimerende onderwerpen. Misschien wel de belangrijkste ging over de botenhelling in Zwartsluis. “We spreken in allerlei gemeentelijke documenten over toeristische attracties, over het loon van investeringen in de vrijetijdseconomie. De gemeente heeft het over watertoerisme in Zwartsluis, en zelfs Marketing Oost spreekt over waterdorp Zwartsluis. En dan is er geen openbare, toegankelijke trailerhelling beschikbaar…”, zegt Kira Fijn (BGZ). Wethouder Van der Poel reageerde daarop dat er nog wordt gesproken met Rijkswaterstaat, maar dat het niet de meest snelle organisatie is. Hij verwachtte dan ook niet dat er voor het aankomende vaarseizoen een botenhelling zou komen.

Een ander door Kira Fijn aangestipt onderwerp waren de rubberen valtegels in speeltuinen. In november 2021 kwam dit ter sprake, waarna ze langzaam uit de gemeente zouden verdwijnen. Wethouder Slingerland reageerde door te vertellen dat 20 van de 37 speeltuinen met valtegels waren aangepakt. Het is echter een dure grap – in totaal 300.000 euro – om alles te vervangen. “Om de kosten te drukken, worden de laatste valtegels in speeltuinen volgens planning in 2030 vervangen.”

Ook de pont kwam nog ter sprake. Het huidige contract loopt af in maart 2025 en wethouder Slingerland liet weten dat de wensen over de ruimere vaartijden duidelijk waren en zouden worden meegenomen. Hij ging kijken wat er mogelijk was. Verder stelde BGZ nog een aantal andere vragen. Te benoemen waard is nog dat de pollers bij de bussluis in Hasselt – die het al maandenlang niet doen - zullen worden vervangen in mei of juni.

2024-04-19 11:07:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.