advertentie

Op dinsdag 12 maart en donderdag 14 maart 2024

Basisscholen in Genemuiden krijgen ‘Dode Hoek’-instructielessen'

Dinsdag 12 maart en donderdag 14 maart 2024 gaan bijna driehonderd kinderen uit de groepen 7 en 8 van alle Genemuider basisscholen en op de Kamperzeedijk naar JobTrans aan de Nijverheidsstraat op het industrieterrein in Genemuiden. Ze krijgen daar instructie over de Dode Hoek bij vrachtwagens. 

In het basisonderwijs is VVN actief met het dodehoekproject 'Veilig op Weg'. Hierin werkt VVN afdeling Genemuiden samen met JobTrans.

'Er gebeuren nog veel ernstige ongelukken met vrachtwagens en (brom-)fietsers omdat ze elkaar soms niet (kunnen) zien. Om deze dodehoekongevallen te voorkomen, is het belangrijk (brom)fietsers en vrachtauto's van elkaar te scheiden. Het scheiden van verkeerssoorten met grote verschillen in groottes is een belangrijk principe voor verkeersveiligheid. Het verschil in massa is bijzonder groot bij fietsers en vrachtauto's. Het mengen leidt vroeg of laat tot aanrijdingen, waarvan de afloop zeer ernstig kan zijn.' Dat schrijft Veilig Verkeer Nederland, Zwartewaterland. De besturen van de lokale afdelingen Hasselt/Zwartsluis en Genemuiden zetten zich in voor een veilige verkeersdeelname van alle burgers in de gemeente; van jong tot oud. Iedereen veilig over straat.

2024-03-02 15:09:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.