advertentie

Opnieuw komt de aloude scheepvaart van Hasselt weer tot leven

Meteen véél lachende gezichtjes bij start Hassailt

Meteen véél lachende gezichtjes bij start Hassailt© DKN | RDV

Overal waar je kijkt, lachende gezichten. Hoe breng je een Hanzestad in beweging? De duizenden bezoekers langs de grachten duimen dat de zon eindelijk doorbreekt, want van donderdag 27 juli 2023 tot en met zondag 30 juli 2023 staat Hassailt op het programma. De start bij de officiële opening zorgde bij burgemeester Ing. E.J. (Eddy) Bilder van gemeente Zwartewaterland, de heer S. (Sander) de Rouwe, de nieuwe burgemeester van gemeente Kampen, de heer T.A. (Tijs) de Bree, lid van de Gedeputeerde Staten van Overijssel en de heer Kees van der Klocht, voorzitter namens Stichting Hassailt, meteen voor lachende gezichten.

Opnieuw komt de aloude scheepvaart van Hasselt weer tot leven
Hassailt is een nautisch evenement (elke vijf jaar, red.) met één centraal thema; 'de aloude scheepvaart van Hasselt weer tot leven te brengen'. Dit jaar komen tientallen vaartuigen van de Vereniging Schipperskring Rond-, en Platbodemjachten (VSRP) naar Hasselt. Ook zijn de leden van de Vereniging tot Behoud van de Zalmschouw (VBZ) aanwezig. En last-but-no-least komt er een grote delegatie van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch bedrijfsvaartuig (LVBHB) naar de Hanzestad. Naast deze verenigingen zijn er ook andere schepen - langs de grachten en kades - te bewonderen.

Het jaar 2023 is het jaar van de Hanzesteden. Tijdens het lopende jaar worden er door negen Hanzesteden in Oost-Nederland, waaronder Hasselt, extra betekenis gegeven aan het 800 Jaar Hanze-gedachtengoed. In dat kader zal ook De Kamper Kogge tijdens Hassailt aanwezig zijn. Deze ligt aangemeerde aan de Kaai van het Zwarte Water.

Het volledige programa is na te lezen op: www.hassailt.nl

2023-07-27 14:06:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.