advertentie

Zwartewaterland doet mee aan het NK Tegelwippen

Wethouder Slingerland geeft startsein voor vergroening Klaas Benninkstraat in Genemuiden

Wethouder Slingerland geeft startsein voor vergroening Klaas Benninkstraat in Genemuiden© DKN | RDV

Zwartewaterland doet mee aan het NK Tegelwippen. Dat doen de gemeente samen met de inwoners. In maart van dit jaar deed de gemeente Zwartewaterland een oproep aan de inwoners om hun straat aan te melden. Op zaterdag 21 oktober 2023 zijn de eerste straten en buurten in Genemuiden en Hasselt (Baangracht/Kloostersteeg en Regenboogstraat, red.) vergroend. De start van het project was om 10.00 uur in de Klaas Benninkstraat te Genemuiden, onder toeziend oog van het hoveniersbedrijf, bewoners en wethouder Maarten Slingerland.

Slingerland: “We hebben deze zomer te maken gehad met warme dagen, maar ook met veel regen. Dat heeft nog maar eens het belang laten zien om bewust met onze omgeving om te gaan. Minder steen en meer groen levert daaraan een zeer positieve bijdrage.”

Laatste week NK Tegelwippen
Het NK Tegelwippen duurt nog tot en met 31 oktober 2023. Tot die tijd kunnen inwoners van Zwartewaterland hun gewipte tegels opgeven voor de Tegelstand. Dat kan op www.nk-tegelwippen.nl Elke gewipte tegel telt mee voor de eindklassering van Zwartewaterland op het NK.

Zolang deze editie van het NK Tegelwippen loopt, kunnen inwoners nog hun gewipte tegels gratis inleveren bij Van Dijk Containers in Genemuiden en Schagen Infra in Hasselt. Ook kunnen ze korting ontvangen bij de aanschaf van plantmateriaal bij Hoveniersbedrijf Johan van Dijk in Genemuiden, Welkoop in Hasselt en Ruach in Zwartsluis. Wethouder Slingerland hoopt met hulp van Zwartewaterlanders op nog een mooie eindsprint bij het NK Tegelwippen. “Groene straten zijn een stuk koeler op warme dagen en zorgen voor minder wateroverlast bij dagen met veel regen. Maar nog belangrijker is het dat groene straten natuurlijk ook vrolijker en levendiger zijn.”

2023-10-21 10:59:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.