advertentie

Opening bruggen aloude binnenstad Hasselt, vanaf 12.30 uur

Warm welkom voor De Kamper Kogge tijdens Hassailt

Warm welkom voor De Kamper Kogge tijdens Hassailt© DKN | RDV

De Kamper Kogge ontving donderdagochtend 27 juli 2023 een warm welkom tijdens de officiële opening van Hassailt. De opening vond plaats in het bijzijn van inwoners, het stichtings-bestuur, burgemeester Bilder van Zwartewaterland en vele andere belangstellenden. De Kamper Kogge uit buurgemeente Kampen is tijdens het evenement te bewonderen aan de Kaai. De bruggen in de aloude binnenstad zijn vanaf 12.30 uur geopend. Na het aanmeren van de tientallen schepen van Landelijke Vereniging Tot Behoud Van Het Historisch Bedrijfvaartuig (LVBHB) zijn deze voor het publiek te bezichtigen.

Het nautisch evenement Hassailt (elke vijf jaar, red.) is in samenwerking met de Landelijke Vereniging Tot Behoud Van Het Historisch Bedrijfvaartuig (LVBHB), welke dit weekend haar reunie viert in de Hanzestad. Namens de Vereniging tot Behoud van de Zalmschouw (VBZ) zijn de 'zalmschouwen' aanwezig. De VBZ zet zich in voor het behoud en de restauratie van de zalmschouw, een historisch vissersvaartuig dat gebruikt werd voor de zalm- en steurvangst. De VBZ heeft ongeveer 250 zalmschouwen (van 7,20 tot 8,50 meter in lengte) in haar bezit, waarvan een aantal te bezichtigen zijn tijdens Hassailt. De zalmschouwen liggen afgemeerd aan het Bolwerk, waar de leden van de VBZ op traditionele wijze rode poon zullen bakken en verkopen. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor het onderhoud van deze boten. Bezoekers zijn van harte welkom om de zalmschouwen te bewonderen en te proeven van de heerlijke rode poon.

Kijk voor het gehele programma op: www.hassailt.nl

2023-07-27 11:48:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.