advertentie

Regeling geldt voor dorpen met maximaal 15.000 inwoners

Subsidie voor toekomstbestendige Overijsselse dorpen

Dorpen in Overijssel krijgen de kans om hun toekomst te versterken met een subsidie tot 25.000 euro. Deze subsidie kan worden aangevraagd voor het opstellen of actualiseren van dorpsplannen en het daarbij uitvoeren van enkele activiteiten uit het dorpsplan. Gedeputeerde Ten Bolscher: “Vanuit de dorpen is er een heel goed beeld wat er nodig is om de leefbaarheid in stand te houden. Deze impuls is de eerste stap in het concreet maken van de einddoelen zoals het moderniseren van het dorpshuis.”

Dorpsplan: toekomstvisie en concrete projecten en activiteiten
Een dorpsplan geeft de toekomstvisie van lokale inwoners, ondernemers en organisaties weer en richt zich op wat nodig is om het dorp toekomstbestendig te maken en te houden. Naast de toekomstvisie bevat het dorpsplan ook een lijst met concrete projecten en activiteiten, groot en klein, zoals het aanleggen van een hondenlosloopveldje, het aanplanten van groen in en rond het dorp, het inrichten van een dorpsgroentetuin, het (ver)bouwen van een dorpshuis of projecten gericht op woningbouw, zorg, economie en bereikbaarheid. Dankzij de subsidie kunnen dorpen niet alleen plannen ontwikkelen, maar ook direct aan de slag met de uitvoering van enkele activiteiten of kleine projecten.

Versterking van het Overijsselse platteland
Met deze subsidieregeling wil de provincie bijdragen aan het verder versterken van het platteland van Overijssel, zodat inwoners hier ook in de toekomst goed kunnen wonen, werken en leven in een gezonde en mooie omgeving. De provincie werkt aan een goed sociaaleconomisch perspectief, vanuit een gebiedseigen aanpak waarbij inwoners, organisaties en ondernemers uit de gebieden centraal staan.

Meer informatie over de subsidieregeling
De regeling geldt voor dorpen met maximaal 15.000 inwoners (inclusief buitengebied) en staat open, vanaf 17 juli 2024. De aanvraag kan het hele jaar worden ingediend. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op: regelen.overijssel.nl

Dorpen die met een dorpsplan (of de uitvoering ervan) aan de slag willen kunnen contact opnemen met team Leefbaar Platteland van Provincie Overijssel via: leefbaarplatteland@overijssel.nl

2024-07-20 14:18:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.