advertentie

Verkeersbesluit ligt zes weken ter inzage

Afsluiting toegang parkeerterrein Sporthal Anna van der Breggen vanaf de Prinsenstraat

De gemeente Zwartewaterland gaat de toegang tot het parkeerterrein naast Sporthal Anna van der Breggen vanaf de Prinsenstraat in Hasselt afsluiten. Hiervoor heeft de gemeente een verkeersbesluit genomen. Dit besluit ligt zes weken ter inzage. De gemeente gaat het gebied bij de Prinsenstraat herontwikkelen. Op de huidige parkeerplaats komt het onderkomen van de Apotheek en Huisartsen Onder Eén Dak (AHOED). Naast dit gebouw komt een nieuw parkeerterrein. Vooruitlopend op deze herontwikkeling sluit de gemeente de toegang tot het parkeerterrein vanaf de Prinsenstraat met paaltjes af. Daarmee wil de gemeente ook tegemoet komen aan de wens van omwonenden om hinder en overlast door sluipverkeer op deze route tegen te gaan.

Sporthal bereikbaar vanaf de dr H.A.W. van der Vechtlaan
De huidige parkeerplaatsen naast Sporthal Anna van der Breggen blijven beschikbaar tot de start van de bouw van het nieuwe onderkomen voor de AHOED. Automobilisten kunnen via de dr H.A.W. van der Vechtlaan de parkeerplaats op. De toegang tot het parkeerterrein vanaf de Prinsenstraat blijft open voor fietsers en voetgangers.

2023-07-27 10:42:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.