advertentie

Voor basisschoolkinderen uit de groep 4 t/m 8

Sportdag CBS De Driemaster in nieuw jasje

Deze week organiseerde CBS De Driemaster in Hasselt haar traditionele sportdag. De dag voor basisschoolkinderen staat vooral in het teken staat van bewegen en plezier, echter dit jaar bewust anders vormgegeven. In voorgaande jaren had de sportdag van de school vooral elementen uit atletieksport. Kinderen konden daarbij kijken hoe ze presteerden op verschillende onderdelen. Hierbij leerden kinderen dat alle onderdelen andere vaardigheden vereisten en dat wanneer je uitblinkt op een bepaald element dat niet voor andere elementen hoeft te gelden en vice versa . Dit jaar koos de basisschool voor spelactiviteiten waarbij verbinding en samenwerking belangrijk waren. Kinderen vanuit groep 4 t/m 8 zaten gemengd in groepen en probeerden met zijn allen een teamprestatie neer te zetten.

Zo waren er een skippy-rups, een grote bal waar iemand op moest blijven staan (met behulp van anderen) en tal van andere activiteiten waarbij kinderen samen tot een prestatie konden komen. Deze nieuwe opzet was aanvankelijk even wennen, maar is uiterst goed bevallen. "Sport kan soms erg individualistisch zijn, maar op deze wijze leren kinderen dat je in de sport, maar zeker ook op andere vlakken in het leven, verder komt als je samenwerkt." De school is daarom voornemens om de invulling van deze sportdag om het jaar te wisselen. De school spreekt een dankwoord aan alle ouders die hielpen bij het begeleiden en ondersteunen.

2024-10-25 11:15:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.