advertentie

Start campagne vanaf 9 december 2024

Nieuwe voorlichtingscampagne over vuurwerk in Zwartewaterland

De gemeente Zwartewaterland start op maandag 9 december 2024 een voorlichtingscampagne over vuurwerk, zo bleek na een vraag van de PvdA tijdens de gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdagavond. De campagne, getiteld ‘Veilig Zwartewaterland’, loopt tot begin januari en richt zich op veilig gebruik van vuurwerk en het opruimen van vuurwerkresten.

“Eerder dit jaar hebben wij een motie ingediend om een voorlichtingscampagne op te zetten die inwoners wijst op het belang van het opruimen van vuurwerkresten,” zei Diederik Hoekman van de PvdA. “Ik vroeg mij af of de wethouder kon aangeven hoe het staat met de campagne.”

Jaarlijkse campagne
Wethouder Rietman legde uit dat de gemeente oorspronkelijk wilde aansluiten bij de ‘Knalweg’-campagne, maar aangezien die is gestopt, heeft Zwartewaterland besloten zelf een campagne op te zetten. “We richten ons in ‘Veilig Zwartewaterland’ op carbidschieten, vuurwerk afsteken, de plekken waar dat niet mag en het opruimen van vuurwerkresten. Bij succes kunnen we deze eigen campagne jaarlijks herhalen,” aldus Rietman. Hij ziet bovendien kansen om de campagne in de toekomst in te zetten voor andere veiligheidsgerelateerde onderwerpen.

Kortingsbon
BGZ liet echter weten geen geld aan de campagne te willen uitgeven. “Mochten er nu toch kosten bij komen nu het een eigen campagne is, dan heb ik voor de PvdA en het college een kortingsbon”, zegt Kira Fijn terwijl ze lachend het gele bonnetje omhoog houdt. “Met deze bon, gesponsord door de lokale ondernemers in Hasselt, kan iedereen gratis een bezem ophalen bij de doe-het-zelf-zaak in Hasselt.” Burgemeester Bilder sloot het moment af met een knipoog: “Dat is al een mooi cadeautje, ruim voor Sinterklaas.”

2024-10-25 11:24:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.