advertentie

Eerste provincie met eigen fonds

Succesvolle samenwerking Overijssel en Oranje Fonds verlengd

De provincie Overijssel en het Oranje Fonds stellen de komende vijf jaar beide 500.000 euro beschikbaar voor sociale initiatieven in de provincie. Dit betekent een verlenging van de succesvolle samenwerking van het Overijssels Noaberschapsfonds. De afgelopen tien jaar heeft dit fonds 211 initiatieven in de Overijsselse samenleving gesteund. Gedeputeerde Tijs de Bree: “Al bijna tien jaar draagt het Noaberschapsfonds bij aan de levens van onze inwoners. Of het nou gaat om een buurthuis, het planten van groen in en met de buurt of een steuntje in de rug voor mantelzorgers. Het zijn stuk voor stuk samenwerkingen waarmee we in Overijssel dichter bij elkaar komen, nog meer naar elkaar omkijken. Daar gaan we de komende jaren volop mee verder.”

Ook Sandra Jetten, directeur van het Oranje Fonds kijkt uit naar de vernieuwde samenwerking. “Sociale initiatieven vervullen met hun vrijwilligers een cruciale rol in de provincie Overijssel en onze samenleving. Doordat mensen zich inzetten voor elkaar ontstaan er diepere verbindingen in onze samenleving en voelen mensen zich gesteund in een wereld die steeds complexer wordt.”

Eerste provincie met eigen fonds
Sinds 2014 werken de provincie Overijssel en het Oranje Fonds samen in het Overijssels Noaberschapsfonds. Iedere door de provincie ingelegde euro is door het Oranje Fonds minimaal verdubbeld. De afgelopen tien jaar heeft het Oranje Fonds hiermee grote en kleine sociale initiatieven in de provincie gefinancierd. Honderdduizenden inwoners in Overijssel hebben een steuntje in de rug gekregen. Er is ruim 3,7 miljoen euro geïnvesteerd in initiatieven die de maatschappelijke samenhang in de provincie versterken. Overijssel was in 2014 de eerste provincie die in een samenwerkingsfonds met het Oranje Fonds in sociale initiatieven in de regio heeft geïnvesteerd. Verschillende provincies hebben sindsdien dit voorbeeld gevolgd.

Gemeenschap wordt versterkt
Projecten als Stichting Straatboer, Stichting Gemeenschapshuis Pinokkio, Voedselbank Twenterand Manna en Stichting Evenmens zijn mooie voorbeelden van gesteunde initiatieven door het Noaberschapsfonds. Deze initiatieven hebben steun ontvangen in de vorm van financiering, kennis, netwerk en aandacht. Zo kunnen zij het verschil maken. Zij zorgen voor ontmoeting, brengen verbinding en verbeteren op die manier het welzijn en de gezondheid van mensen. Zij brengen noaberschap, waarmee zij er echt toe doen voor een ander. 

2024-09-20 10:23:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.