advertentie

Wandel- en fietstocht van en naar Paleis Soestdijk

Genemuidenaar doet mee aan Het Oranjepad van het Spierfonds

Rick de Jager (48) uit Genemuiden doet op zaterdag 5 oktober mee aan Het Oranjepad van het Prinses Beatrix Spierfonds. Rick doet mee omdat hij zelf de spierziekte HMSN heeft. Het Oranjepad is een wandel- en fietstocht van en naar Paleis Soestdijk en deelnemers kunnen zich laten sponsoren om zoveel mogelijk geld op te halen voor meer wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Rick kreeg zijn diagnose toen hij 10 jaar oud was. Hij vertelt daarover: “Toen ik mijn diagnose kreeg, zeiden de artsen dat ik voor mijn 18e in een rolstoel zou belanden. Dat heb ik gelukkig nog 25 jaar kunnen rekken door eerst met krukken te lopen, daarna met een rollator en toen pas een rolstoel. Daarna kreeg ik steeds meer uitval in mijn handen en werd ik steeds afhankelijker van anderen. Mijn vrouw Thea en twee dochters – Antoinette (21) en Amber (17) worden daarmee ook steeds zwaarder belast. Externe hulp is nodig, maar hoe fijn dat ook is, het is evengoed een beperking van je vrijheid. Daarom zet ik mij met Team Genemuiden graag in om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de spierziekte HMSN, zodat er hopelijk op termijn medicatie komt die minstens verlichting biedt voor de negatieve gevolgen van deze ziekte. Nu, maar zeker ook voor komende generaties, is het van essentieel belang dat er doorontwikkeling plaatsvindt op wetenschappelijk niveau.”

Oranjehart
Het Spierfonds organiseert op zaterdag 5 oktober voor de vijfde keer Het Oranjepad. Chantal Luijendijk, eventmanager Oranjepad: “Gezamenlijk hebben de wandelaars één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Iedereen doet op deze dag mee met iemand of meerdere mensen met een spierziekte in gedachten. Dat willen wij dit jaar graag een plek geven. Alle deelnemers ontvangen voor de finish een oranje hart. Op het hart kan je de naam schrijven voor wie je het Oranjepad hebt afgelegd èn kan je dit hart plaatsen op het bordes van Paleis Soestdijk. Het oranjehart staat symbool voor de mooiste spier die we hebben als mens, namelijk je hart. Aan het einde van de dag is het hele bordes van het Paleis gevuld met oranje harten, dat wordt vast een fantastische finish van een indrukwekkende dag.”

Wilt u de actie van Rick steunen of wilt u zelf meelopen? Ga dan naar www.hetoranjepad.nl

2024-09-20 11:32:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.