advertentie

Samen de schouders eronder!

Ondernemerskring Genemuiden start nieuwe jaar in De Kaaihof

Ondernemerskring Genemuiden start nieuwe jaar in De Kaaihof© OK Genemuiden

Op 11 januari 2024 gaven meer dan 120 ondernemers uit Genemuiden het startschot voor het nieuwe jaar 2024. Traditiegetrouw vond de nieuwjaarsreceptie plaats bij De Kaaihof in Genemuiden, waar aanwezigen werden geïnspireerd door een korte nieuwjaarsspeech van voorzitter Berthran Selles en motiverende woorden van burgemeester Bilder.

Selles blikt terug op het afgelopen jaar, waarin de Tourmalet werd bedwongen. Enkele anekdotes illustreerden de goede samenwerking op dit gebied. "Samen de schouders eronder!" resulteerde in een aanzienlijke donatie voor stichting De Wijkwieg.

Voorzitter Berthran Selles deelde, na de terugblik op 2023, de ambities voor 2024. Onderwerpen als parkeer- en verkeerskwesties, circulariteit, profilering, verduurzaming van industrie en gronduitgifte stonden op de agenda. Selles moedigde ook het gebruik van de 'Gemeente App' aan voor het melden van zaken.

In het jaar 2025 hoopt Genemuiden ‘750 jaar stad’ te vieren. Selles roept de ondernemers op om mee te denken en eventueel deel te nemen aan de commissie. Vanuit de ondernemers is het idee om een taptoe te sponsoren. Ook wil de OKG een blijvend cadeau aan de gemeenschap schenken. De aanwezigen wordt gevraagd om na te denken over een geschenk.

Burgemeester Bilder blikt terug op 2019, toen een groot deel van de ondernemers ook aanwezig was tijdens de nieuwjaarsreceptie. Niet wetend dat Corona het jaar 2020 geheel veranderde. Corona werd gevolgd door de oorlog in Oekraïne en Israël. De gevolgen hiervan worden ondervonden in het bedrijfsleven. Bilder: “We moeten beseffen dat we in een wereld leven waar onrust heerst”.

Afsluitend spreekt Bilder lovende woorden over Genemuiden en de uitstekende contacten met de gemeente en provincie. Hij roept de ondernemers op om gebruik te maken van deze korte lijnen. Ook is het van belang om als ondernemers de krachten te bundelen.

Na afloop van de presentatie genoten de ondernemers van heerlijke gerechten die De Kaaihof voor deze avond bereid had. Tevens was het een gezellige netwerkavond.

De hoge opkomst bevestigt de duurzame netwerken die cruciaal zijn voor de toekomst. Samenwerking blijft een speerpunt voor het komende jaar, waarbij ondernemers kunnen uitkijken naar een boeiende activiteitenplanning, variërend van inhoudelijke avonden tot een actief programma.

2024-01-16 10:30:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.