DKB (De Krimse Boys) - DESZ 1-3 (0-1)

DESZ wint uitwedstrijd bij DKB (De Krimse Boys)

Zaterdag 16 maart 2024 was een belangrijke dag voor DESZ, met een uitwedstrijd tegen hekkensluiter DKB. De Sluzigers, die geen punten mochten verliezen, begonnen sterk en zette DKB direct onder druk. Ondanks de goede start waren ze slordig in de afronding, waardoor grote kansen uitbleven. De grootste kans kwam na 10 minuten, toen Bram Makkink van afstand schoot, maar de bal de lat raakte. Na een half uur spelen scoorde DESZ toch; Ingmar Lassche profiteerde van een fout van de DKB-keeper: 0-1.

DESZ leunde terug na het doelpunt, en DKB werd gevaarlijker met lange ballen en standaardsituaties, maar zonder resultaat. Na de pauze nam DESZ weer het heft in handen maar faalde in de afwerking. Toch kwam de 0-2 er via een kopbal van Moorman na een goede actie van Eilander en Westhuis.

DKB brak door na 70 minuten en scoorde de aansluitingstreffer. DESZ had het even moeilijk en ontsnapte aan een gelijkmaker toen een bal op de paal belandde. Maar uiteindelijk sloten de Sluzigers het af met een derde doelpunt; Lassche vond Moorman, die Nijmeijer in stelling bracht voor het beslissende schot.

Met deze overwinning behaalde DESZ twee cruciale zeges op weg naar handhaving. De volgende wedstrijd tegen een concurrent belooft weer spannend te worden.

2024-03-18 11:24:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.