advertentie

Verhalenverteller Peters gefascineerd door de verhalen in de Bijbel

Burgemeester Bilder verricht openingshandeling VerhalenArk

Burgemeester Bilder verricht openingshandeling VerhalenArk© DKN | RDV

De VerhalenArk (Noah's Ark) is sinds vorige week in Hasselt. De Ark (aangemeerd nabij Hubo Bouwmarkt Hasselt, Buiten de Enkpoort 15, red.) toont een interactieve expositie uit het Oude en Nieuwe Testament. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Bilder, in aanwezigheid van de pers, genodigden en de eigenaar Aad Peters.

Verhalenverteller Aad Peters is gefascineerd door de verhalen in de Bijbel. De Hagenees kocht de Ark destijds in 2010, omdat hij de mogelijkheid zag om het eerste drijvende Bijbelse themapark van Europa te ontwikkelen. "Zo'n vijftig werklieden en kunstenaars uit de hele wereld hebben maanden achtereen gewerkt aan deze expositie. Over de Boom des Levens, die door de hele Ark groeit, en de interactieve tentoonstelling, vertelt de bekende programma- en theatermaker: 'Ieder kan zijn eigen interpretatie, en dus woorden, aan een beeld verbinden."
 
Tickets en openingstijden
Het eerste drijvende Bijbelse themapark van Europa, De Ark van Noach - Arkmuseum, ligt aangemeerd nabij Hubo Bouwmarkt Hasselt, Buiten de Enkpoort 15. De Ark is vanaf zaterdag 16 maart 2024, gedurende drie aaneengesloten maanden, geopend. Tickets en openingstijden via: www.arkmuseum.eu/ticket/

De Ark van Noach - Arkmuseum
De vrijkaarten - twee familietickets (2 volwassenen + 2 kinderen t/m 14 jaar.) - zijn vergeven. Bedankt voor de inzendingen. 

2024-03-18 09:03:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.