advertentie

Bibliotheek lanceert online enquête voor leden en niet-leden

Opnieuw kinderactiviteiten bij Bibliotheek Zwartewaterland

Ook de komende tijd heeft de Bibliotheek Zwartewaterland weer enkele leuke en leerzame activiteiten speciaal voor kinderen op het programma staan. In de Bibliotheek Hasselt leest veranderaar Kees Klomp op woensdag 16 oktober 2024 voor uit zijn boekje De Regenmaker. Op zaterdag 19 oktober 2024 verzorgt de Bibliotheek Zwartsluis een workshop ‘Tekenen met de 3D-pen’ tijdens de Vriendendag van Sluuspoort.

Met zijn boekje De Regenmaker over het kleine vogeltje Olla laat Kees Klomp zien hoe je zelf kleine stapjes kunt zetten om een groot probleem als klimaatverandering het hoofd te bieden. Na het voorlezen laat Waterschap Drents Overijsselse Delta zien wat er gebeurt als er een grote hoosbui op de bestrating valt en welke maatregelen je kunt nemen om wateroverlast te voorkomen. De gemeente Zwartewaterland laat zien hoe je kunt meten wat de grote energieslurpers in huis zijn. Dit alles op woensdag 16 oktober 2024 van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Hasselt. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

3D-pen 
Tijdens de workshop ‘Tekenen met de 3D-pen’ krijgen de kinderen uitleg over de 3D-pen en de bijbehorende techniek. Daarna mogen zij zelf een vogelnestje, diertje of andere creatie in 3D tekenen. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Wie wil tekenen met de 3D-pen loopt op zaterdag 19 oktober 2024 tussen 10.00 en 16.00 uur gewoon binnen bij de Bibliotheek Zwartsluis in Sluuspoort, waar in het kader van de Vriendendag nog veel mee activiteiten te doen zijn.

Online enquête 
Graag hoort de Bibliotheek Zwartewaterland wat leden en niet-leden van het brede aanbod vinden. Wie via de online enquete zijn/haar mening geeft, maakt kans op een reis en redt één vierkante meter regenwoud. De uitkomst van de enquête stelt de Bibliotheek in staat om optimaal invulling te geven aan de Bibliotheek van de toekomst. Wie de online enquête wil invullen, gaat via www.mijnbieb.nl/nieuws naar het bericht ‘Geef je mening en win een reis’. De enquête kan tot 31 oktober 2024 worden ingevuld.

2024-10-07 10:22:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.