advertentie

Geld voor onder meer SAWZ en Stichting Cultuur en Educatie Genemuiden

Het Cultuurfonds Overijssel investeert € 327.800 in 73 cultuur- en natuurprojecten

Het Cultuurfonds Overijssel heeft in het eerste kwartaal van dit jaar voor € 327.800 bijgedragen aan 73 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie. Binnen de gemeente Zwartewaterland ontving de Stichting Archeologische Werkgroep Zwartewaterland (SAWZ) voor 'Ombouw schoolklasje Van de Hulst' een bedrag van € 3.200. Ook de Stichting Cultuur en Educatie Genemuiden voor 'Genemuiden Kamerbreed' kreeg een kwartaalbijdrage uit het fonds van € 2.500.

Elk kwartaal is het mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor een project. Hoe dit werkt, vind je op de website van het Cultuurfonds. Hieronder lichten we enkele bijzondere projecten toe, waarvan ons bestuur onder de indruk is. De volledige lijst met toekenningen uit de eerst ronde is in de bijlage toegevoegd. 

Over het Cultuurfonds
Het Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 40 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 3.500 projecten door heel Nederland, in het Caribisch deel van het koninkrijk en in Suriname. Dat doen we met de bijdrage van de VriendenLoterij en Nederlandse Loterij, van onze schenkers en donateurs en samen met onze partners. Het  Cultuurfonds Overijssel is een van de twaalf provinciale afdelingen. Voor meer informatie: www.cultuurfonds.nl

 

2024-04-22 10:19:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.