advertentie

In ruil voor elektrisch afval

Gratis Wecycle kinderboek tijdens Nationale Wecycleweek

Tijdens de Nationale Wecycleweek, van maandag 14 oktober t/m zondag 20 oktober 2024, ligt er voor snelle inleveraars van lege batterijen, oude lampen of afgedankte apparaten bij de gemeentelijke milieustraat en heel veel kringloopwinkels een cadeautje klaar. Namelijk het Wecycle kinderboek met het spannende verhaal: “Een passende beloning” (op=op).

Actieweek
Tijdens deze week wordt iedereen aangemoedigd om oude elektrische apparaten, lege batterijen of kapotte lampen in te leveren voor recycling. Voor grondstoffen of een tweede leven. In ruil voor het inleveren van afgedankte apparaten, oude lampen en lege batterijen, ontvangt iedereen, zolang de voorraad strekt, het kinderboek 'Een passende beloning' gratis.

Kinderboerderijen doen ook mee
Naast milieustraten en kringloopwinkels, nemen ook kinderboerderijen met een Wecycle inleverbak deel aan de actie. Op de deelnemende locaties kunnen inleveraars een klein afgedankt elektrisch apparaat ruilen voor het Wecycle-kinderboek. De deelnemende kinderboerderijen, en andere inleverlocaties, zijn te vinden op Wecycle.nl.
 
Nog meer kansen voor oude apparaten
Op watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om een oud elektrisch apparaat een tweede leven te geven, zoals repareren of verkopen of misschien toch in te leveren voor recycling.

International E-waste Day
De Nationale Wecycleweek is rond International E-waste Day op 14 oktober. In deze week worden door heel Nederland diverse campagnes en acties georganiseerd. Met als doel dat iedereen zoveel mogelijk vergeten elektrische apparaten, lege batterijen en oude lampen uit kasten en lades haalt en inlevert voor recycling.

2024-10-07 10:12:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.