Veiligheidsregio IJsselland geeft tips!

Tips voor een brandveilige feestmaand

December, de maand van de feestjes. Gezellig kerst vieren en vervolgens het oude jaar uitblazen om te beginnen aan 2023. Maar het is ook een periode van veel ongelukken met omvallende kaarsen, kerstbomen die vlam vatten, brandwonden bij gourmetten en feestkleding die vlam vat. Elk jaar krijgt de brandweer duizenden meldingen van brand in een woning en melden bijna 10.000 mensen zich met (ernstige) brandwonden in het ziekenhuis. Sta daarom ook even stil bij de risico’s. Veiligheidsregio IJsselland geeft tips!

Tips! - Goede versiering vliegt moeilijk in brand. Goede versiering heeft het KEMA-keurmerk. - Hang de versiering op zo’n manier op dat niemand er tegenaan kan lopen. Zorg er ook voor dat de versiering niet in aanraking komt met verlichting of warme apparaten. - Gebruik een onbeschadigd verlengsnoer, plak de bekabeling vast op de vloer en rol kabelhaspels helemaal af. Koppel verlengsnoeren niet aan elkaar. - Plaats kaarsen in een stevige houder en plaats ze niet bij een warmtebron waardoor de kaars week kan worden en kan omvallen. - Schakel kerstverlichting altijd uit als je weggaat of gaat slapen. Als het toch misgaat Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar heeft soms grote gevolgen. Over eerste hulp bij brandwonden en aanvullende tips voor veilige feestdagen lees je meer op de website van de Brandwondenstichting. Meer brandveiligheidstips Voor meer tips over brandveiligheid ga je naar www.vrijsselland.nl/veilig-leven/veilige-decembermaand/

2022-12-09 11:11:01

Gerelateerde artikelen:


Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.