advertentie

Activiteiten voor alle inwoners en ondernemers!

'Week van de Toegankelijkheid' in Zwartewaterland

Nederland staat van 3 t/m 8 oktober 2022 in het teken van de Week van de Toegankelijkheid. Ook Zwartewaterland doet mee. Wethouder Jan van der Poel: "Er zijn activiteiten voor alle inwoners en ondernemers. Het programma is dus niet alleen toegankelijk, maar ook inclusief."

Gewoon Welkom! Het thema van de Week van de Toegankelijkheid is deze keer Gewoon Welkom. “Bij toegankelijkheid denken we vaak aan fysieke en digitale drempels weghalen”, zegt de wethouder. “Maar het is meer. Het gaat ook over hoe we met elkaar omgaan. Dat je overal gastvrij en normaal wordt ontvangen. Dat je gewoon wordt aangesproken. En dat er rekening wordt gehouden met wat je wilt en kunt. Sociale toegankelijkheid noemen we dat.” Positieve Gezondheid De gemeente Zwartewaterland streeft naar Positieve Gezondheid voor alle inwoners. “De Week van de Toegankelijkheid sluit hierbij aan”, gaat Van der Poel verder. “Positieve Gezondheid is meer dan alleen voldoende bewegen en gezond eten. Positieve Gezondheid is ook dat al onze inwoners zich naar omstandigheden goed voelen en naar vermogen kunnen meedoen in onze samenleving. Kortom, Positieve Gezondheid betekent een toegankelijk Zwartewaterland voor iedereen.” Programma Het programma van de Week van de Toegankelijkheid bestaat uit verschillende activiteiten. Opgeven via: www.zwartewaterland.nl/weekvandetoegankelijkheid (Hier is ook meer informatie over het programma te vinden). Woensdag 5 oktober 2022 | 10:00-11:00 uur Wandelen en Bewegen over het Cingellandenpad - Wandelen, bewegen en ontmoeten voor alle inwoners. Verzamelen bij jeugdsoos Esclusa/skatebaan, Zwartsluis. Woensdag 5 oktober 2022 | 14:30-16:00 uur Inclusieve Beweegmiddag voor kinderen met beperking. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar en hun ouders, broertjes en zusjes. Locatie: Sporthal Anna van der Breggen, Hasselt. Donderdag 6 oktober 2022 | 14:30-15:30 uur Back on Track - Beweegprogramma voor mensen die geen aansluiting vinden bij een gewone sportclub. Locatie: Anna van der Breggen Sporthal, Hasselt. Donderdag 6 oktober 2022 | 15:30-16:30 uur Bewegen Werkt - Beweegprogramma voor mensen met een bijstandsuitkering. Locatie: Anna van der Breggen Sporthal, Hasselt. Donderdag 6 oktober 2022 | 16:00-18:00 uur Workshop Accessibility voor het mkb - Schouw waarbij ondernemers zelf kunnen ervaren hoe toegankelijk hun winkel is. Locatie: gemeentehuis en centrum Hasselt. Initiatief van Ieder(in) De Week van de Toegankelijkheid is een initiatief van Ieder(in). Dat is de landelijke koepel van organisaties voor mensen met een beperking of chronische ziekte. De gemeente en andere partijen organiseren de activiteiten in Zwartewaterland tezamen.

2022-09-24 07:15:01

Gerelateerde artikelen:


Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.