advertentie

Op Zwarte Meer tussen Genemuiden en Kraggenburg

Hulpdiensten rukken massaal uit voor vliegtuigcrash

Hulpdiensten rukken massaal uit voor vliegtuigcrash© DKN | RDV

Op dinsdag 28 juni 2022, omstreeks 11.06 uur zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt voor een vliegtuigcrash in het Zwarte Meer tussen Genemuiden en Kraggenburg. De KNRM is met twee reddingsboten een zoekactie gestart. Tevens is de lifeliner aanwezig.

[12:10] De SAR-helicopter en het Kustwachtvliegtuig zijn inmiddels ook gealarmeerd. 'Ook hulpdiensten vanuit de Provincie Flevoland zijn massaal aan het zoeken naar de slachtoffers', aldus brandweer Flevoland. [12:20] Volgens de Kustwacht gaat het om een sportvliegtuigje met twee inzittenden. [12:21] Naast hulpdiensten op het water, zijn ook de kustwachthelikopter, politiehelikopter en kustwachtvliegtuig bij de crashlocatie. [12:53] 'Vliegtuig gevonden. Druk bezig met redden slachtoffers. De vaarweg is tot nader order gestremd', aldus Brandweer Flevoland. [15.41] De twee inzittenden van het sportvliegtuigje zijn overleden. Dat meldt de brandweer. De toedracht van het ongeval is nog volstrekt onduidelijk.

2022-06-28 12:05:40

Gerelateerde artikelen:


Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.