advertentie

Beker 'Verkeerskanjer 2024' voor leerlinge Eline

Eben-Haëzerschool Genemuiden wint titel 'Beste verkeersschool 2024'

Evenals vorig jaar heeft groep 7 van de Eben-Haëzerschool Genemuiden de hoogste score behaald bij het lokale verkeersexamen. De klas had gemiddeld de hoogste score bij het theorie-examen (22 goed) en gemiddeld het laagste aantal fouten bij het praktijkexamen. De leerlingen ontvingen de verkeersbeker voor de beste verkeersschool 2024 uit handen van wethouder Slingerland van de gemeente Zwartewaterland. Leerlinge Eline van de Eben-Haëzerschool was de beste leerlinge. Zij had alle 25 opgaven goed in het theorie-examen en 1 klein foutje bij het praktijkgedeelte. Ook zij ontving een beker van de wethouder.

Zo’n 130 leerlingen van groep 7 van alle basisscholen in Genemuiden hebben het verkeersexamen afgenomen. Maandag 25 maart 2024 was het theoretisch onderdeel en donderdag 11 april 2024 volgde het praktisch gedeelte. Zo’n 50 vrijwilligers hebben geholpen om de examens mogelijk te maken.

Top vijf meest gemaakte fouten

1. Voorsorteren
2. Ruime bocht naar links maken
3. Achterom kijken
4. Links en/of rechts kijken
5. Duidelijk richting aangeven

Ernstige fouten en onveilig rijgedrag volwassenen
Het merendeel van de leerlingen heeft de route foutloos gereden. Er werden geen ernstige fouten gemaakt en/of onveilig gedrag vertoond.

Een aantal controleposten heeft wel ernstige voorrangsfouten en onveilig gedrag bij volwassen bestuurders van auto’s en fietsen gesignaleerd. De meeste controleposten klaagden over de snelheid van sommige automobilisten. Veel bestuurders reden harder dan de toegestane 30 km. Deze snelheid geldt in de gehele bebouwde kom. Met name in de Maj. Gen. Simondsstraat ter hoogte van de overgang Baxstraat-Beatrixstraat, werd veel te hard gereden. Er werd daar geen voorrang verleend aan verkeer van rechts. Ook de in- en uitritconstructie (doorlopende stoep) bij o.a. de Oosterbrugstraat-Oosterkaai, is veel weggebruikers niet duidelijk. Al het kruisende verkeer heeft op deze kruising voorrang op verkeer uit de Oosterbrugstraat.

De kinderen hebben Genemuiden in ieder geval weer een stukje verkeersveiliger gemaakt. Nu maar hopen dat ze het geleerde ook toepassen in de praktijk en zich in het verkeer gedragen zoals het moet als ze ouder worden! Veilig Verkeer begint nu!

2024-04-15 08:29:00

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie
Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.